Vijesti

Dukatu četvrti certifikat Poslodavac partner i drugi Above & Beyond

Dukat je uspješno potvrdio standard za oba certifikata za izvrsnost u upravljanju ljudskim potencijalima. Ostvarivši iznadprosječnih 87 posto bodova, Dukatu je četvrtu godinu zaredom dodijeljen certifikat Poslodavac partner i drugu godinu zaredom certifikat Above & Beyond. Uz kategoriju Future, Dukat je ove godine prvi put zadovoljio standard za kategoriju Innovation.  

Dukat je, zajedno s povezanim tvrtkama KIM Mljekarom Karlovac i La Logom, najbolje rezultate postigao u području Privlačenje i zaposlenje te Transformacija i rast. Iznadprosječne rezultate (87 posto ostvarenih bodova) postigao je u svih deset ocjenjivanih područja.  

Tome je doprinio čitav niz aktivnosti među kojima je istaknuta dugoročna strategija zapošljavanja,  definiranje i praćenje karijernog puta kroz Karijernu mapu i individualne razvojne planove, kreiranje i uključivanje zaposlenika u raznovrsne programe edukacije i jasno upravljanje sustavom kompetencija, kao i uključivanje zaposlenika u procese unaprjeđenja poslovnih procesa putem anketa, razgovora ili fokus grupa.

Pohvaljena je i kontinuirana dostupnost ključnih informacija svim zaposlenicima, inicijativa „Najbolji mentor“ za upravljanje, zadržavanje i prijenos znanja u organizaciji te provođenje različitih razvojno-edukativnih projekata poput Industrial, Maintenance i Cheese Academies, koje pružaju ciljane i strukturirane mogućnosti učenja. 

Na izvrstan rezultat utjecale su i posebne IT platforme koje potiču zaposlenike na razmjenu znanja i sudjelovanje u izgradnji snažne kulture učenja i razvoja, podržavaju upravljanje informacijama Ljudskih potencijala i unapređuju kulturu razumijevanja, prepoznavanja i kontinuirane povratne informacije. 

U Above & Beyond recertifikaciji Dukat je potvrdio kategoriju Future i prvi put zadovoljio standard za kategoriju Innovation. Do drugog certifikata Above & Beyond, koji nosi samo 10 posto najboljih poslodavaca u zemlji, dovele su prakse koje strateški podupiru održivo i na budućnost usmjereno poslovanje i inovativne prakse upravljanja ljudskim potencijalima. Među njima su digitalni onboarding za nove zaposlenike i program mentorstva za zaposlenike koji preuzimaju nove odgovornosti, kao i povezanost vrijednosti kompanije sa svim važnim HR procesima. Visoke ocjene ponijeli su i projekt stipendiranja učenika i studenata, a ponovno su pohvaljeni Karijerna mapa i Lactalent sustav kao odlični razvojni alati.

Certifikat Poslodavac partner i Above & Beyond dodjeljuje SELECTIO, vodeća HR konzalting grupa u Hrvatskoj.