Zanimljivosti

Zašto birati ekološke proizvode?

Prehrambeni proizvodi koji nose oznaku „Hrvatski EKO proizvod“ proizvodi su održive, ekološke poljoprivredne proizvodnje u Hrvatskoj.

Kada biramo prehrambene proizvode iz ekološkog uzgoja pokazujemo visok stupanj ekološke osviještenosti i dajemo vlastiti doprinos preobrazbi konvencionalne u održivu, ekološku poljoprivrednu proizvodnju u Hrvatskoj.

Nadalje, odabirom prehrambenih proizvoda iz ekološkog uzgoja potrošač dobiva proizvode visoke kakvoće proizvedene prema strogim propisima i načelima ekološke poljoprivrede, a koja se temelje na postupcima koji ne štete okolišu, optimalno koriste prirodne resurse, vode brigu o životinjama i njihovoj dobrobiti, izbjegavajući upotrebu kemijskih onečišćivača.

Ekološka poljoprivreda nije samo trend, ona predstavlja budućnost i danas zauzima značajan udio u ukupnoj svjetskoj poljoprivrednoj proizvodnji. Preobrazba svakog hektara  zemlje u ekološki obrađivano tlo zalog je bolje budućnosti nas i naše djece, stoga proizvodi označeni kao "Hrvatski EKO proizvod" postaju sve češći izbor hrvatskih potrošača.