Zanimljivosti

Jogurt - saveznik u reduciranju masnog tkiva

Rezultati istraživanja američkih znanstvenika sa sveučilišta University of Tennessee pokazuju da konzumacija jogurta pomaže u reduciranju masnog tkiva u organizmu.

Istraživanjem je utvrđeno da su odrasle pretile osobe koje su, u sklopu dijete s reduciranim unosom kalorija, svakodnevno pile tri jogurta sa smanjenim udjelom mliječne masti više smanjile tjelesnu težinu u odnosu na ispitanike na dijeti koji ga nisu konzumirali. Osim smanjenja tjelesne težine, kod ispitanika koji su u sklopu dijetalne prehrane konzumirali jogurt sa smanjenim udjelom mliječne masti zabilježeno je i reduciranje masnog tkiva, posebice u predjelu trbuha.

Za uspjeh dijeta sa smanjenim unosom kalorija potrebna je i svakodnevna fizička aktivnost. Naime, uravnotežena i raznovrsna prehrana te zdrav način života koji podrazumijeva kretanje; hodanje, trčanje, bavljenje sportom i slične tjelesne aktivnosti, najbolji su saveznici u postizanju i očuvanju dobre linije, ali i zdravlja organizma.

Osim što su ukusni i osvježavajućeg okusa, jogurte je poželjno uvrstiti u svakodnevnu prehranu jer su izvor mliječnih bjelančevina i mliječnog šećera. Svi koji žele pripaziti na svoju liniju u prehranu bi trebali uvrstiti Dukat tekući jogurt sa 0,5% mliječne masti te ab kulturu natur ili ab kulturu s voćnim okusom sa samo 0,1% mliječne masti.