Zanimljivosti

Čokolada za dobro raspoloženje!

U trenucima kad se osjećamo loše i želimo to promijeniti, često posegnemo za kockicom čokolade. Zašto? Čokolada, zbog tvari koje sadrži, izravno utječe na raspoloženje. I to na dobro raspoloženje!

Čokolada u našem organizmu potiče stvaranje serotonina, poznatijeg kao "hormon dobrog raspoloženja". Upravo je serotonin sastojak koji nakon obroka u nama izaziva osjećaj ugode. No, dobro djelovanje čokolade tu ne prestaje!

Tijekom uživanja u čokoladi, istodobno se oslobađa endorfin, naše prirodno umirujuće sredstvo koje podiže osjećaj blagostanja i zadovoljstva. Konzumiranjem umjerenih količina čokolade također potičemo koncentraciju, ali istodobno i jačamo svoje intelektualne i psihičke sposobnosti. Kao i kod ostalih vrsta hrane, pretjerivanje može imati i negativne učinke, zato u čokoladi uživajte umjereno!

Dobro raspoloženje potražite u ukusnim zalogajima Dukat Moussea od tamne čokolade. Dukat mlijeko u kombinaciji s finom tamnom čokoladom, pretvoreno u ekskluzivni pjenasti mousse koji se nježno rastapa na vašem nepcu, popravit će vaše raspoloženje i raspoloženje onih oko vas!