Vijesti

Dukat u 10 posto najboljih poslodavaca u Hrvatskoj

Ostvarivši iznadprosječnih 85 posto bodova, Dukat je treću godinu zaredom ovjenčan certifikatom Poslodavac partner, a dobio je i certifikat Above & Beyond koji ima samo 10 posto najboljih poslodavaca u zemlji.

Dukat je, zajedno s povezanim tvrtkama KIM Mljekarom Karlovac i La Logom, najbolje rezultate postigao u području transformacije i rasta te HR strateškog savjetovanja. Iznadprosječne rezultate (85 posto ostvarenih bodova) postigao je u svih deset ocjenjivanih područja unatoč postroženim kriterijima ovogodišnjeg ocjenjivanja.  

Tome je doprinio čitav niz aktivnosti među kojima je istaknuto definiranje i praćenje karijernog puta kroz Karijernu mapu, uključivanje zaposlenika u programe edukacije i jasno upravljanje razvojem kompetencija, kao i uključivanje zaposlenika u procese unaprjeđenja poslovnih procesa putem anketa, razgovora ili fokus grupa. 

Uz razvojne programe i aktivnosti na izvrstan rezultat utjecala je i uključenost Ljudskih potencijala u implementaciju poslovnih procesa i promjena te aktivno sudjelovanje u kreiranju poslovne strategije Dukata. Neovisni certifikacijski tim potvrdio je da je funkcija upravljanja ljudskim potencijalima, koja u Dukatu postoji već 23 godine, strateški partner ne samo poslovanju već i zaposlenicima. U cilju njihove dobrobiti kontinuirano se implementiraju najnovije prakse upravljanja ljudima, čemu pridonosi i digitalizacija HR procesa. 

Do drugog osvojenog priznanja, certifikata Above & Beyond koji nosi samo 10 posto najboljih poslodavaca u zemlji, dovele su prakse koje strateški podupiru održivo i na budućnost usmjereno poslovanje. Među njima su dugoročna employer branding strategija kao i povezanost vrijednosti kompanije sa svim važnim HR procesima. Visoke ocjene ponijeli su i novi projekti kao što su programi stipendiranja i godišnje nagrade za najbolje mentore i provoditelje promjena, a ponovno su pohvaljeni Karijerna mapa i Lactalent sustav kao odlični razvojni alati. 

Certifikat Poslodavac partner od 2005. godine dodjeljuje SELECTIO Grupa, vodeća konzultantska tvrtka u Hrvatskoj, najboljim poslodavcima koji su dokazali izvrsnost u upravljanju ljudskim potencijalima. Od 2022. godine dodjeljuje i certifikat  Above & Beyond s ciljem isticanja HR sustava koji pokreću pozitivne promjene u organizacijama, a za koji se mogu prijaviti samo najuspješniji nositelji certifikata Poslodavac partner.

12.5.2023.