Vijesti

Dukat prvi u sektoru uvodi sezonski bonus kako bi kooperantima olakšao jesensku sjetvu

Tijekom rujna i listopada Dukat će svojim kooperantima isplatiti više od 2 milijuna kuna sezonskog bonusa za jesensku sjetvu

Zagrebački Dukat svojim je kooperantima najavio uvođenje sezonskog bonusa za jesensku sjetvu tijekom rujna i listopada ove godine.

Primarni je sektor suočen s otežanim uvjetima u proizvodnji mlijeka, primarno uslijed iznimno nepovoljnih klimatskih uvjeta. Uvođenjem dvomjesečnog bonusa Dukat nastoji svojim kooperantima olakšati pripremu i provedbu jesenske sjetve s ciljem unapređenja proizvodnje stočne hrane i učinkovitosti proizvodnje mlijeka.

Unatoč padu proizvodnje mlijeka u Hrvatskoj unazad posljednjih deset godina, Dukat na svom otkupnom području neprekidno unapređuje proizvodnju i kvalitetu proizvedenog mlijeka zahvaljujući značajnim ulaganjima u razvoj poslovanja svojih kooperanata.

„Odgovorno i održivo partnerstvo s proizvođačima mlijeka, poticanje proizvodnje mlijeka i života u ruralnim dijelovima zemlje su temeljene odrednice odgovornog poslovanja Dukata. Našim farmerima nastojimo biti pouzdan i trajan partner, a uvođenje sezonskog bonusa za jesensku sjetvu jedna je u nizu poticajnih mjera Dukata s krajnjim ciljem povećanja kvalitete i količine proizvedenog mlijeka. Ovogodišnje dugotrajne visoke temperature imaju negativan utjecaj na proizvodnju mlijeka, stoga sezonskim bonusom želimo pomoći našim farmerima da se lakše pripreme za jesensku sjetvu i stvore preduvjete za učinkovitu proizvodnju mlijeka u zadnjem dijelu godine - rekao je Duško Glišić, direktor Dukata za poslovanje u Hrvatskoj.

Dukat je najveći otkupljivač mlijeka u Republici Hrvatskoj sa skoro 110 godina posvećenosti otkupu i preradi mlijeka na našim prostorima. Dukat danas surađuje s oko 2.000 proizvođača mlijeka diljem zemlje od kojih čak 50 posto čine mali proizvođači mlijeka.

Svježe mlijeko Dukat svakodnevno otkupljuje u 15 županija, a više od polovice mlijeka Dukat otkupljuje iz Osječko-baranjske i Bjelovarsko-bilogorske županije.

23.8.2021.