Vijesti

Dukat – posvećen vašim sretnim blagdanima

Uz Dukat maslac, jogurt i mlijeko blagdani su sretniji, ukusniji i radosniji

U blagdansko vrijeme svi se osjećamo svečano i opušteno, a s približavanjem Božića vedro nam raspoloženje raste sve više. Premda su dani sve kraći i sunce nas više ne umiva kao prije, domom već od jutra vladaju toplina i blagost po kojima se prepoznaje cijeli prosinac. I sa sobom donosi pregršt veselja. 

A dok se nadamo prizorima snijega kao neponovljivih vjesnika zime, počastimo se Dukat mlijekom. Bilo svježe ili trajno, natočeno toplo u šalicu ili hladno u čašu, napitak čiste snježnobijele boje izvrstan je izvor hranjivih nutrijenata. Prirodan i blag okus proizlazi iz njegova domaćeg porijekla i vrhunske kvalitete. I tu je uz nas kad je uzbuđenje jače od sna, kad osluškujemo dolazak Djeda Božićnjaka... 

Znate li da i on, koji nam nikad ne zaboravlja donijeti darove, zaslužuje svoj? U nekim zemljama djeca mu ostavljaju mlijeko i kolačiće kako bi Djedica i njegovi suputnici imali snage za obilazak svih domova u jednoj noći, a on bi im uzvratio omiljenim iznenađenjem pod borom - darovima.

Prije nego što se zajedno prepustimo radosti odmatanja poklona, odvojimo vrijeme za doručak. Na blagdanskom je stolu obilje svega, koje nas mami bojama, mirisima i okusima. Dukat jogurt osvaja u trenu, a u njegovim je kapima bogatstvo kalcija, bjelančevina i jogurtnih kultura koje doprinose zdravlju organizma. Svakog dana, vikendom, blagdanom... Konzumacija Dukat jogurta prava je svečanost uživanja u 100 posto prirodnim sastojcima i nikako ne želimo da prestane. Zato je “plavi” Dukat jogurt tako postojan i nezamjenjiv izbor već generacijama. I zato blagdanski doručci mogu trajati do ručka.  

Najugodniji trenuci blagdana prilike su kad prionemo zajedničkim zadacima poput kićenja drvca, ukrašavanja doma ili izrade kolača. Rijetko tko ne pamti kada se prvi put okušao u pripremi  blagdanskih keksića, čije okuse prizivamo u sjećanje čim spomenemo maslac. U našim je kuhinjama upravo Dukat maslac, proizveden od najkvalitetnijeg vrhnja, odavno omiljen i neizostavan u svakoj aromatičnoj kiflici, piti, torti... I tu je s nama kad su nam keksići gotovo savršeni kao mamini ili bakini. Proizveden prema tradicionalnoj recepturi, Dukat maslac je obavezan sastojak najimpresivnijih blagdanskih deserata, i slatkih i slanih.

Tijekom blagdana se okupljamo, činimo dobro i posvećujemo se jedni drugima. Baš kao što je Dukat posvećen blagdanima i stvaranju sretnih trenutaka s najmilijima koje dugo pamtimo.