Vijesti

Dukat objavio Izvještaj o odgovornom poslovanju za 2022.

Nastavljajući više od desetljeća dugu praksu nefinancijskog izvještavanja Dukat je objavio jedanaesti Izvještaj o odgovornom poslovanju u 2022. godini.

Izvještaj donosi pregled Dukatovih odgovornih praksi i postignuća u godini u kojoj je Dukat proslavio 110 godina posvećenosti otkupu i preradi mlijeka, potrošačima, zaposlenicima i zajednici. Ujedno i godini obilježenoj inflacijom, ratom u Ukrajini, energetskom krizom i krizom opskrbnih lanaca unatoč kojima je Dukat potvrdio svoju usmjerenost na odgovorno i održivo poslovanje nizom projekata.

Neki od njih provode se već više od desetljeća poput likovnog natječaja „VOLIM MLIJEKO!“ i Zelene čistke, kroz projekte doniranja hrane i pošumljavanja Dukat čini značajan iskorak za zajednicu, dok projektima kružnog gospodarstva, smanjenja plastike u ambalaži i izgradnje solarnih elektrana najveća mljekara u zemlji direktno smanjuje svoj utjecaj na okoliš.

Izvještaj je pripremljen u skladu s načelima United Nations Global Compacta (UNGC) čiji je Dukat član od 2012. godine, a dijelom prati i smjernice Svjetske inicijative za izvještavanje (GRI) i Europske komisije za izvješćivanje o nefinancijskim informacijama. Odgovornim aktivnostima i praksama povedenima u 2022. godini pridruženi su i pojedini Ciljevi održivog razvoja UN-a čijem ostvarenju Dukat nastoji pridonijeti.

Više o našim odgovornim praksama i postignućima u 2022. pročitajte u izvještaju niže. 

Izvještaj o odgovornom poslovanju za 2022. godinu

Corporate Social Responsibility Report 2022

30.6.2023.