Vijesti

Dukat nastavlja s ulaganjem u otkupnu cijenu mlijeka

Unatoč ograničavanju maloprodajne cijene trajnog mlijeka s 2,8 % m.m. Dukat nastavlja s najavljenim povećanjem otkupne cijene; od 1. listopada za svaku predanu litru svojim će kooperantima plaćati 95 lipa više od početka godine.

 

 

Nastavno na Vladinu odluku o izravnim mjerama kontrole cijena određenih prehrambenih proizvoda u sklopu koje je cijena litre trajnog mlijeka u maloprodaji ograničena na 7,39 kuna, Dukat je korigirao prodajnu cijenu Dukat trajnog mlijeka 2,8% m.m. prema svim trgovcima. Time je dao svoj izravni doprinos provedbi Vladinih mjera za zaštitu kućanstva i gospodarstva od rasta cijena.

Unatoč ograničavanju cijene trajnog mlijeka na polici, Dukat nastavlja s ranije najavljenim ulaganjem u kooperante i povećanje otkupne cijene mlijeka. S ciljem očuvanja proizvodnje mlijeka na svom otkupnom području Dukat će od 1. listopada za svaku predanu litru mlijeka svojim kooperantima plaćati dodatnih 15 lipa, odnosno ukupno 95 lipa više od početka godine. Otkupna cijena mlijeka ovim će povećanjem biti 40 posto veća u odnosu na lanjski listopad, a radi se o investiciji vrijednoj ukupno 121 milijun kuna u ovoj godini.

12.9.2022.