Vijesti

Dukat nagrađen certifikatom Poslodavac partner

Dukatu je, zajedno s povezanim poduzećima KIM Mljekarom Karlovac i La Logom, dodijeljen certifikat Poslodavac partner kojim se nagrađuju poslodavci koji pokazuju i prakticiraju izvrsnost u upravljanju svojim zaposlenicima. Uz priznanje Izvrsnost u izazovima stečeno jesenas, ovo je drugo veliko priznanje Dukatu za upravljanje zaposlenicima. 

Dukat i povezana poduzeća najbolje su rezultate postigli u područjima strategije upravljanja ljudskim potencijalima, kvalitete procesa zapošljavanja te u odnosu prema zaposlenicima. Neovisni certifikacijski tim tako je potvrdio da je funkcija upravljanja ljudskim resursima u Dukatu zaista strateški partner poslovanju te da kontinuirano radi na unapređenju svojih procesa. 

Dukat je potvrdio i da ima optimalno dizajniran proces zapošljavanja te da veliku pažnju pridaje privlačenju dobrih kandidata i temeljitom uhodavanju novih zaposlenika u rad tvrtke. Osim toga, pohvaljeni su i programi, ankete i fokus grupe putem kojih zaposlenici u Dukatu mogu dati svoje sugestije za unapređenje poslovanja, te wellbeing inicijative koje tvrtka omogućuje zaposlenicima, poput besplatnog psihološkog savjetovanja, edukacija iz područja timske i osobne otpornosti, nekoliko oblika fleksibilnih radnih aranžmana, broja dana godišnjih odmora koji je značajno iznad zakonskog minimuma te poticanja na bavljenje sportom i zdrav život.

Ponosni smo što je ovaj certifikat potvrdio našu predanost u radu sa zaposlenicima i što nas svrstava među najbolje poslodavce u Hrvatskoj. Uz priznanje Izvrsnost u izazovima stečeno jesenas, ovo je drugo veliko priznanje Dukatu za kvalitetno upravljanje ljudima, i to u posebno zahtjevnim uvjetima poslovanja obilježenim pandemijom. Osim strateškog pristupa upravljanju ljudskim potencijalima te pomno isplaniranog procesa zapošljavanja i uvođenja novih kolega u posao, posebno smo ponosni na visoke ocjene za naše prakse i aktivnosti u području odnosa sa zaposlenicima i brige o njihovoj dobrobiti koje sustavno unaprjeđujemo“, istaknula je Helena Karasić, direktorica Ljudskih potencijala Dukata.


Certifikat Poslodavac partner Dukatu je dodijelio SELECTIO, vodeća konzultantska tvrtka u Hrvatskoj u području upravljanja ljudskim potencijalima. Certifikat je pokrenut 2005. godine s misijom promoviranja kvalitetnog upravljanja zaposlenicima te je do sada u njemu sudjelovalo više od 120 tvrtki u regiji. Područja koja se ocjenjuju su kvaliteta strategije upravljanja zaposlenicima, procesi zapošljavanja, upravljanje učinkom, edukacije i razvoj zaposlenika te prakse vezane uz odnos prema zaposlenicima, koje uključuju transparentnu komunikaciju sa zaposlenicima, ispitivanja njihovog zadovoljstva te prakse kojima se potiče zdravlje i balans njihovog privatnog i poslovnog života. Kako bi zadovoljila standarde potrebne za dobivanje certifikata, tvrtka mora imati najmanje 75 posto ukupnih bodova, ali i najmanje 70 posto bodova u svakom od pet ocjenjivanih područja, što su kriteriji koje je Dukat uspješno dostigao i pridružio se najboljim poslodavcima na hrvatskom i regionalnom tržištu.

10.5.2021.