Vijesti

Dukat Lagano jutro – posvećen uživanju u mliječnim proizvodima bez nelagode

Vodeća linija mliječnih proizvoda bez laktoze Dukat Lagano jutro zasjala je novim sjajem! Za to su zaslužni novi i moderniji dizajn, praktičnije pakiranje i dva noviteta. U novom ruhu i dalje je posvećena istom cilju: uživanju u mlijeku bez nelagode. 

Svi proizvodi Dukat Lagano jutro sada imaju jedinstven vizualan identitet i predstavljaju prepoznatljivu i složnu Dukat obitelj. Novim, modernijim dizajnom istaknuta je posvećenost  ove linije potrošačima intolerantnima na laktozu, a Dukatov logotip predstavlja svojevrsnu krunu koja strateški i vizualno objedinjuje brend Lagano jutro i prenosi priču o 110 godina dugoj Dukatovoj baštini u domaćem mljekarstvu. 

Osim novog vizualnog identiteta, prva linija mliječnih proizvoda bez laktoze dolazi i u novom, funkcionalnijem i praktičnijem pakiranju EDGE koje omogućava precizno izlijevanje, potpuno pražnjenje i lakše otvaranje i zatvaranje pakiranja.     

Proizvodi Dukat Lagano jutro bogati su kalcijem, bjelančevinama i vitaminima, a ne sadrže laktozu (mliječni šećer) pa u njima mogu uživati svi ljubitelji mliječnih proizvoda, bez nelagode!  Tako i osobe koje zbog osjetljivosti na laktozu izbjegavaju mlijeko, čime u organizam ne unose prijeko potreban kalcij i hranjive tvari prirodno prisutne u mlijeku, zahvaljujući proizvodima Dukat Lagano jutro mogu neometano uživati u mliječnim proizvodima.

Linija Dukat Lagano jutro predstavljena je 2008. godine kao prva linija mliječnih proizvoda bez laktoze na tržištu. Osim što je pionir, ona je i lider u toj kategoriji, kao i u edukaciji potrošača o problemu intolerancije na laktozu*. 

U 15 godina posvećenosti uživanju u mliječnim proizvodima bez nelagode asortiman je narastao na sedam proizvoda. Liniju danas čine: Lagano jutro mlijeko s 1,5 % i 0 % m.m. od 1 l, Lagano jutro čokoladno mlijeko i macchiato u bočici od 0,5 l i Lagano jutro jogurt bez laktoze od 0,5 l, a proširena je i dvama novim proizvodima. Tako sada potrošači mogu uživati i u punomasnom mlijeku bez brige o laktozi zahvaljujući Lagano jutro mlijeku s 3,8 % m.m. od 1 l  te u omiljenom Lagano jutro mlijeku s 1,5 % m.m. u novom, praktičnijem i manjem pakiranju od 0,5 l. 

*Intolerancija na laktozu je nemogućnost ili smanjena sposobnost probave mliječnog šećera – laktoze, najzastupljenijeg ugljikohidrata u mlijeku, zbog nedostatka crijevnog enzima laktaze, čija su posljedica tegobe poput nadutosti, grčeva i bolova u trbuhu. Proizvodi iz linije Dukat Lagano jutro lako su probavljivi jer je laktoza razgrađena na jednostavnije šećere glukozu i galaktozu koje osobe osjetljive na laktozu mogu lako probaviti.