Vijesti

Dukat izvrstan u izazovima upravljanja zaposlenicima

Priznanje Izvrsnost u izazovima dodijeljeno je Dukatu za posebno kvalitetno upravljanje zaposlenicima, brizi o njihovoj dobrobiti te nizu izvanrednih inicijativa zaštite i podrške,  motiviranja, vrednovanja i nagrađivanja zaposlenika pokrenutih od početka pandemije koronavirusa.

Nagradu Izvrsnost u izazovima Dukatu je dodijelio SELECTIO, vodeća konzultantska tvrtka u Hrvatskoj u području upravljanja ljudskim potencijalima, za odlične prakse provedene na području organizacije rada, sigurnosti i zdravlja te dobrobiti zaposlenika, kriznog komuniciranja, vodstva u upravljanju ljudima od izbijanja pandemije.  

Tijekom pandemije koronavirusa Dukat je odigrao važnu ulogu za stabilnost zemlje i sigurnost potrošača kroz redovitu opskrbu tržišta mlijekom i mliječnim proizvodima, visoku razinu etičnosti u poslovanju te komunikaciji s potrošačima. Također, pokazao je visok stupanj društvene odgovornosti i solidarnosti provođenjem interventnog otkupa mlijeka manjih mljekara i njihovih proizvođača mlijeka, ali i uvođenjem izvanrednih donacija hrane diljem zemlje, čime je dodatno učvrstio poziciju najvećeg donatora hrane u Hrvatskoj.

Preduvjeti za sve navedeno u izazovnim okolnostima pandemije bila je kvalitetna reorganizacija poslovnih procesa s ciljem zaštite zdravlja i dobrobiti zaposlenika te neometanog nastavka poslovnih procesa na svim razinama poslovanja. 

Dukat je tako razvio niz izvanrednih programa zaštite i podrške te prakse motiviranja, vrednovanja i  nagrađivanja svojih zaposlenika poput: 

  • financijskog nagrađivanja najizloženijih zaposlenika te očuvanja svih materijalnih primitaka i radnih mjesta tijekom lockdowna
  • besplatne psihološke pomoći za zaposlenike i članove njihovih obitelji
  • financijske pomoći zaposlenicima čiji su domovi stradali u potresu u Zagrebu i okolici
  • internog inovacijskog natječaja i nagrađivanja najboljih prijedloga s ciljem jačanja osjećaja angažiranosti i motiviranosti zaposlenika te premještanja fokusa na budućnost poslovanja
  • internog istraživanja angažiranosti i zadovoljstva zaposlenika koje je pokazalo visoku razinu predanosti zaposlenika Dukata

8.10.2020.