Vijesti

5 jutarnjih navika s kojima trebate početi dan

Prije negoli krenete u jurnjavu i suočavanje s obvezama koje vas čekaju, odvojite malo vremena samo za sebe, jer ne kaže se uzalud da se po jutru dan poznaje!

Rano ustajanje

Ako ne živite sami, jutarnji mir pravi je luksuz. Zato se ustanite prije svih – i pola sata bit će dovoljno da se polako razbudite i u miru započnete dan ritualom koji će vam pomoći da budete smireniji i organiziraniji.

Doručak

Doručak se, naravno, podrazumijeva: neka bude raznolik i uravnotežen, ali i lijepo serviran! Jednostavno i praktično rješenje kao što je funkcionalni mliječni napitak SenSia upotpunjen žitaricama i svježim voćem odličan je izbor, ali potrudite se da bude lijepo serviran – zaboravite na čuvanje posuđa za posebne prilike. Za dodatnu dozu hedonizma priredite sami sebi filmsku scenu, vratite se s doručkom u krevet i u prvom obroku uživajte u horizontali.

Jutarnje štivo

Većina ljudi knjige čita prije spavanja ili u javnom prijevozu. Međutim, velike su šanse da ste navečer već prilično umorni, a tijekom putovanja na posao ili s posla dekoncentrirani bukom i gužvom. Zato, kako biste knjigu doživjeli u potpunosti, čitajte ujutro!

Planiranje

Dok ispijate omiljeni jutarnji napitak, pravi je trenutak za zapisivanje planova – u dobri, stari rokovnik ili neku od aplikacija na pametnim telefonima, sasvim je svejedno. Zapišite sve obveze koje su tog dana pred vama, označite prioritete i svakako povremeno i tijekom dana odvojite trenutak samo za sebe.

Pospremanje

Osim vremena za sebe, ujutro izdvojite i malo vremena za svoj životni prostor. Ne sugeriramo da ranim jutrom, osobito ne tijekom radnog tjedna, radite neka temeljita pospremanja, ali potrudite se da za sobom bar malo „poravnate“ krevet, sklonite posuđe od doručka, ne ostavite neurednu kupaonu. Sve ove sitnice možete napraviti usput, u nekoliko minuta, a višestruko ćete cijeniti taj trud kada se vratite kući i ne zateknete nered.

Treba li vam još inspiracije za lijep početak dana, ovdje pročitajte kako Ljupka Tanevska s bloga Guerrilla Girl provodi jutra u društvu SenSije.