Recept - Dukat&Blogeri, Predjelo, Glavno jelo

Zapečeni njoki od bundeve sa Sirela Podravcem

I njoki mogu biti drugačiji i zanimljiviji, pravi jesenski. Pripremite ih s bundevom i zapecite s puno finog Sirela Podravca za puni doživljaj jeseni.

Sastojci

  • 500 g
    hokaido bundeve
  • 350 g
    brašna
  • 2 žlice
    Dukat maslaca
  • 1
    jaje
  • malo
    soli
  • 200 ml
    Brzo & Fino vrhnja za kuhanje
  • 1
    jaje
  • 200 g
    Sirela Podravca
  • po želji
    sol, papar, muškatni oraščić

  • Bundevu očistite i ogulite pa skuhajte u malo vode dok ne omekša. Ocijedite, malo ohladite pa izgnječite u pire.

  • Pireu od bundeve dodajte jaje, brašno, otopljeni Dukat maslac i malo soli pa umijesite glatko tijesto.

  • Oblikujte njoke pa ih skuhajte u kipućoj slanoj vodi. Kuhajte dok ne isplivaju na površinu. Tada ih izvadite cjediljkom, isperite hladnom vodom i ostavite da se ocijede.

  • Kalupe za souffle premažite maslacem, pa do pola napunite njokima.

  • U drugoj posudici pomiješajte Brzo & Fino vrhnje za kuhanje s jajetom, posolite, popaprite, dodajte malo naribanog muškatnog oraščića i prelijte preko njoka.

  • Sirela Podravec naribajte i obilno pospite po njokima.

  • Pecite 10-12 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.