Recept - Dukat&Blogeri, Predjelo, Glavno jelo

Zapečene rajčice

Pomadore, paradajz, rajčice, kavode, pome… Kako god ih tko zvao, uvijek su odličan izbor. Samostalno, na salatu ili punjene ostaje na vama…

Sastojci

  • 5
    većih rajčica
  • 2
    male mlade tikvice (20cm)
  • 5-6 češnja
    češnjaka
  • 125 g
    Galbani mozzarelle
  • 100 g
    domaćeg pršuta (komad ne šnite)
  • prstohvat
    izlomljene chili papričice (tko voli pikantnije)
  • 40 g
    Sirela svježe ribanog ribanca
  • malo
    maslinovog ulja s chiliem

  • Rajčicama odrezati gornji dio i izdubiti sredinu.

  • Na maslinovom ulju kratko popržiti tikvice i pršut, sve narezano na kockice. Pri samom kraju dodati usitnjeni češnjak. Pustiti da se malo ohladi. U međuvremenu narezati mozzarellu i chilli papričicu te dodati smjesi.

  • Puniti rajčice. Obilno posuti Sirela svježe ribanim ribancem te zapeći u zagrijanoj pećnici na 180ᵒC, 15-20 min.

  • Zapečene punjene rajčice preliti maslinovim uljem s chillijem i staviti na vrh prethodno odrezanu "kapicu" od rajčica.