Recept - Dukat&Blogeri, Predjelo

Zalogajčići s Galbani gorgonzolom

Dok ljetne večeri prelaze u jesenske, uz vino i druženje savršeno se slažu ovi finger food zalogajčići. Priprema je iznimno jednostavna uz kremastu gorgonzolu Galbani.  

Sastojci

  • 150 g
    Galbani gorgonzole cremoso
  • 100 g
    grožđa
  • 100 g
    oljuštenih slanih pistacija

  • Grožđe operite i dobro osušite, izaberite 10-15 najljepših bobica.

  • U posudi vilicom omekšajte Galbani gorgonzolu, a možete dodati i par žlica bijelog vina ako vam se čini da je smjesa pretvrda.

  • Pistacije usitnice u mužaru u grube mrvice.

  • Žlicom vadite smjesu u dlan pa u nju uvaljajte bobicu grožđa i pokušajte napraviti kuglicu. Na kraju kuglice uvaljajte u pistacije.

  • Ako vam se ovo čini zahtjevno, istom tom omekšanom Galbani gorgonzolom napunite rastvorene smokve i pospite usitnjenim pistacijama. Umjesto pistacija možete koristiti i orahe. 

Recept: Ave Dulcis