Ljeto je idealno doba za brza i jednostavna jela, baš poput ove slasne tjestenine s tikvicama i topljenim sirom President Creme de Brie, s kojim ćete u manje od deset minuta napraviti fantastični kremozno-aromatični umak. Jer zašto bi se topljeni sir isključivo mazao na kruh?

Sastojci

Sastojci
  • 250 g
    tjestenine (penne ili fusilli)
  • 125 g
    sira President Creme de Brie
  • 1
    srednje velika tikvica (oko 300 g)
  • 2 režnja
    češnjaka
  • 2 prstohvata
    soli
  • 2 žlice
    maslinova ulja
  • Prstohvat
    čili pahuljica
  • 2- grančice
    svježeg timijana
  • 5-6 listova
    svježeg bosiljka
  • Malo
    Galbani grana padana

  • Tikvicu operite, posušite kuhinjskim ubrusom pa je naribajte na grubi dio ribeža.

  • U dubokoj tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte režnjeve češnjaka prerezane po pola, čili pahuljice i timijan pa nakon jedne minute dodajte naribane tikvice. Pirjajte 6-7 minuta, potom posolite. 

  • Izvadite češnjak pa dodajte topljeni sir President Creme de Brie i dobro promiješajte. Pustite da sve zajedno prokuha minutu-dvije.

  • Paralelno u dubokom loncu zakuhajte vodu, posolite pa ubacite tjesteninu te je skuhajte prema uputama na pakiranju.

  • Tjesteninu procijedite (ostavite 1 dcl vode od kuhanja) i dodajte u tavu s umakom, dodajte vodu od kuhanja i sve dobro protresite ili lagano promiješajte kuhačom. Ugasite vatru.

  • Tjesteninu poslužite u dubokim tanjurima, dodajte svježe listove bosiljka te posipajte ribanim grana padanom. 

    Recept: O slanom & slatkom