Osim uz salate, piletinu, povrće… President Salakis odlično se uklapa u niz jela, no sigurno niste razmišljali staviti ga u kruh? Ovaj je kruh bogat, jako sočan i vrlo ukusan, a idealan je za doručak, večeru ili kao pratnja glavnom jelu. Priprema je vrlo jednostavna - najteži je dio čekanje da se kruh ispeče, a pogotovo da se ohladi :)

Sastojci

  • 150 g
    crnih maslina bez koštica
  • 200 g
    mini rajčica
  • 200 g
    President Salakisa
  • 3
    jaja
  • 100 ml
    maslinovog ulja
  • 100 ml
    Brzo & Fino kiselog vrhnja
  • 200 g
    oštrog brašna
  • 1
    prašak za pecivo
  • po želji
    soli i papra

KULINARSKI SAVJET: Umjesto kruha, možete ispeći tijesto i u kalupima za muffine. U tom slučaju kruščići će se kraće peći, oko 25-30 minuta.

  • Crne masline dobro ocijedite i narežite na manje komadiće, President Salakis narežite na kockice, a oprane i osušene mini rajčice na ploškice. Pećnicu ugrijte na 180°C. Pravokutni kalup za kruh dužine oko 25 cm obložite papirom za pečenje ili namastite i pobrašnite.

  • Jaja pjenasto istucite s maslinovim uljem i Brzo & Fino kiselim vrhnjem. Brašno prosijte s praškom za pecivo. U to dodajte oko žličicu soli i papra po ukusu pa dobro promiješajte. Brašno dodajte u jaja pa sve ručno izmiješajte. Također ručno umiješajte nasjeckane masline, President Salakis i mini rajčice.

  • Tijesto stavite u kalup i pecite oko 60-70 minuta. Obavezno provjerite čačkalicom je li pečeno - čačkalica mora ostati čista. Ako kruh počne tamniti, pokrijte ga aluminijskom folijom.

  • Pečeni kruh izvadite na rešetku da se ohladi, barem 30-45 minuta prije rezanja. Poslužite mlako ili hladno. Dobar tek!