Recept - Predjelo, Glavno jelo

Rižoto sa sirom i pjenušcem

Pripremite sastojcima svečani, a za pripremu jednostavni rižoto sa sirom i pjenušcem! Neobična kombinacija sastojaka koji su sinonim za slavlje i dobar provod oduševiti će one sretnike koji se nađu za vašim stolom.

Sastojci

  • 150 g
    riže
  • 30 g
    Trapista
  • 20 g
    maslaca
  • 30 ml
    pjenušca
  • Po želji
    sol i papar
  • 1 manji
    poriluk

  • U dubokoj tavi rastopite 10 g maslaca i na njemu pirjajte poriluk dok ne omekša.

  • Zatim dodajte rižu, pojačajte vatru te je, stalno mješajući, kratko popržite, a kada se riža počne lijepiti za dno tave, zalijte je čašom pjenušca i kuhajte dok pjenušac ne ispari i taj postupak ponavljajte dok riža nije skuhana al dente - ako ponestane pjenušca, nastavite podlijevati vodom, pilećim ili povrtnim temeljcem.

     

  • Na kraju dodajte Trapist, preostali maslac, začinite solju i paprom, dobro promiješajte, ugasite vatru, poklopite tavu i pustite da se sadržaj ˝odmori˝ pet minuta. 

  • Po želji dodajte još sira i servirajte toplo.