VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Quiche, jelo tipično za francusku kuhinju, popularna je „party hrana“, a uz salate izvrsno i kao samostalno jelo. Hrskava podloga i bogat nadjev, u kojem se isprepliće slatkoća luka i lagana slanost President Salakisa, tvore neodoljivu kombinaciju. Nježna, gotovo kremasta tekstura Salakisa uz dodatak začina ovu otvorenu pitu vezuje za Mediteran i kao da ubrzava odbrojavanje dana do ljeta.
Sastojci
Za tijesto:
-
200 g
brašna
-
100 g
hladnog Dukat maslaca
-
1
žličica soli
-
1
jaje
-
4-5 žlica
hladne vode
-
ili 1 list
razvaljanog lisnatog tijesta
Za nadjev:
-
1 vezica
mladog luka
-
2 vezice
ljubičastog luka
-
1
žuti luk
-
2 -3
ljutike
-
za prženje
maslinovo ulje
-
250 g
President Salakisa
-
3
jaja
-
200 ml
Brzo & Fino vrhnja za kuhanje
-
100 ml
Dukat mlijeka
-
2-3 žlice
Brzo & Fino kiselog vrhnja
-
bilje po želji:
list peršina i celera, bosiljak, kopar, origano...
-
po želji
soli i papra
-
Brašno, sol i Dukat maslac, narezan na manje komade, dodajte u zdjelu i pokušajte što brže sve povezati u mrvičastu smjesu. Dodajte jaje i vodu te zamijesite meko tijesto. Tijesto oblikujte u ravni disk, omotajte ga prozirnom folijom i stavite u hladnjak na oko sat vremena.
-
Pripremite kalup za tart (najbolje onaj s obručem i odvojivim dnom), skinite foliju s tijesta i razvaljajte ga na pobrašnjenoj površini. Tijesto premjestite u kalup, dobro ga „zalijepite“ za rubove, lagano izbodite vilicom i stavite u zamrzivač dok ne pripremite nadjev. (Stavljanjem tijesta u zamrzivač sprječavamo da se tijesto prilikom pečenja spušta niz stranice kalupa).
-
Očistite mladi luk i ljutiku te ih izrežite na kolutove. Zagrijte tavu i u nju dodajte malo maslinovog ulja pa mladi luk i ljutiku i pirjate nekoliko minuta na laganoj vatri, pazeći da ne zagori. U međuvremenu pripremite ljubičasti i žuti luk, koji možete rezati na ribež kako biste dobili kolutove iste veličine ili nožem.
-
Pećnicu stavite grijati na 200°C. U manjoj zdjeli razmutite jaja, dodajte im Brzo & Fino vrhnje za kuhanje, Dukat mlijeko i Brzo & Fino kiselo vrhnje te sve dobro izmiješajte do tekuće smjese lagano žućkaste boje. Dodajte začine te soli i papra po želji.
-
Izvadite tijesto iz zamrzivača, po njemu prvo rasporedite prženi luk, zatim kolutove. Posolite i poprite po želji. Salakis ocijedite i mrveći ga prstima popunite rupe između luka i unutar kolutova. Rasporedite ga ravnomjerno po cijelom quicheu. Sve zalijte pripremljenom mješavinom jaja, vrhnja i začina.
-
Stavite peći u zagrijanu pećnicu. Pecite oko 40-45 minuta, pazeći da vam vrh quicha ne zagori. Možete ga prilikom pečenja zaštiti aluminijskom folijom ili papirom za pečenje.
-
Gotov quiche izvadite iz pećnice, pustite da se prohladi te ga izvadite iz kalupa. Servirajte ga mlakog uz bogatu sezonsku salatu.
Recept: Hungry Mile
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više