Recept - Dukat&Blogeri, Predjelo

Popečci od tikvica sa Salakisom

Omiljeno ljetno povrće skriva se u finim popečcima sa Salakisom koji su pečenjem u pećnici dobili divnu boju, a pritom su puno laganiji od onoh prženih u ulju.

Sastojci

  • 3
    srednje velike tikvice
  • 2
    jaja
  • 100 g
    Salakisa
  • 5
    žlica krušnih mrvica
  • Malo
    svježeg korpra
  • Po želji
    sol i papar
  • 3
    mlada luka

  • Tikvice operite i naribajte, pomiješajte s pola žličice soli i ostavite da puste višak tekućine.

  • Dobro ocijedite tikvice, dodajte razmućena jaja, sol i papar po ukusu, 5 žlica krušnih mrvica te nasjeckani mladi luk i kopar. Na kraju dodajte razmrvljeni Salakis.

  • Pladanj za pečenje obložite papirom za pečenje te ga premažite uljem. Rukama oblikujte popečke. Pecite ih u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 15 minuta s jedne pa 10 minuta s druge strane.

  • Poslužite ih uz umak od Dukatos grčkog jogurta i kopra.

     

    Recept: Ave dulcis