Recept - Dukat&Blogeri, Predjelo, Glavno jelo

Pizza vijenac

Pizza je jelo koje svi obožavaju. Ova verzija je odlična za prijateljska okupljanja i svi će je obožavati.

Sastojci

Tijesto:
  • 300 g
    oštrog brašna
  • 300 g
    glatkog brašna
  • 1 vrećica
    instant kvasca
  • 400 ml
    tople vode
  • 1 žličica
    soli
Nadjev:
  • 250 g
    Sirela Pekorela, naribanog
  • 300 g
    Sirela goude, naribane
  • 250 ml
    pasirane rajčice
  • 250 g
    šunke, narezane na komadiće
  • 25 g
    Dukat maslaca, otopljenog
  • po želji
    talijanska mješavina začina

  • U zdjeli pomiješajte obje vrste brašna i kvasac. U drugu zdjelu s toplom vodom dodajte sol i miješajte dok se sol ne rastopi. Polako dodajte 2/3 slane vode u suhe sastojke dok ne dobijete mekano tijesto. Nastavite mijesiti 5-8 minuta. Prekrijte krpom i ostavite na toplom mjestu oko dva sata.

  • Zagrijte pećnicu na 200 °C. Dignuto tijesto trgajte na komade i razvaljajte na krugove. U sredinu stavite žličicu pasirane rajčice, malo šunke i naribanog Pekorela i Sirela goude. Prekrijte nadjev tijestom koje je ostalo na rubu i oblikujte kuglu. Složite kugle tijesta u vijenac.

  • Otopite maslac i u njega umiješajte žlicu talijanskih začina. Time premažite vijenac, pospite s još sira i stavite peći na 20-25 minuta. Poslužite toplo i uživajte!