Recept - Dukat&Blogeri, Glavno jelo

Piletina s aromatiziranim Dukat maslacem

Dajte mašti na volju i spojite Dukat maslac sa svježim začinima. Ovaj aromatizirani maslac postat će dodatak mnogim jelima. Evo jednog primjera:

Sastojci

  • 200 g
    Dukat maslaca
  • 1
    veći češanj češnjaka
  • ½
    žličice soli
  • malo
    papra
  • 1
    žlica sitno sjeckanog svježeg ružmarina
  • 1
    žlica sjeckane sušene rajčice
  • 1
    limun (naribana korica)
  • za zamatanje
    masni papir ili prozirna folija
  • 1
    masni papir ili prozirna folija
  • po želji
    razno povrće (mrkva, poriluk, luk,...)
  • malo
    soli i papra

  • Nekoliko sati prije pripreme Dukat maslac izvadite iz hladnjaka i ostavite na sobnoj temperaturi da omekša, a potom ga stavite u posudu za miksanje.

  • Dodajte maslacu ostale sastojke: naribani češnjak, sol, papar, ružmarin, sušenu rajčicu i koricu limuna te miksajte dok se svi sastojci ne prožmu.

  • Kada su se svi sastojci dobro izmiješali i sjedinili, prebacite maslac na masni papir ili prijanjajuću foliju.

  • Zamotajte tako da dobijete smotuljak stisnut s dvije strane (nalik na kobasicu). Krajeve zavežite špagom ili koncem, pa vratite u hladnjak dok se ne učvrsti (oko pola sata, a možete pripremiti i dan-dva prije upotrebe).

  • Zatim pripremite povrće i piletinu. Možete iskoristiti stabljike ružmarina i napraviti ražnjiće ili jednostavno pripremite pileći file bez kosti.

  • Meso posolite i popaprite.

  • Povrće narežite na trakice i poslažite na masni papir, na povrće stavite meso, a na vrh dvije tanje kriške aromatiziranog maslaca.

  • Dobro zatvorite paketić od masnog papira i pecite 20-ak minuta u pećnici.

  • Izvadite iz pećnice pa pustite da se paketić kratko „odmori“.

  • Pažljivo otvorite paketić pa na vrh mesa dodajte aromatiziranog maslaca za svježi okus.