Recept - Dukat&Blogeri, Predjelo, Glavno jelo

Njoki od cikle s President maslacem s morskom solju

Ovo vibrantno jelo možete pripremiti s klasičnom ili zlatnom ciklom, ili pak udvostručiti količine i napraviti u obje varijante. President maslac s finom morskom soli savršeno naglašava slatkast okus koje ovim njokima daje cikla. Prava kombinacija za sezonski ljetni užitak!

Sastojci

  • 200 g
    pečene cikle
  • 40 g
    jaja
  • malo
    soli
  • 80 g
    Galbani ricotte
  • 25 g
    Sirela Ribanca
  • 150 g
    glatkog brašna
  • 20 g
    President maslaca s morskom solju
  • za posipanje
    Sirela Ribanac
  • malo
    listića bosiljka

  • Srednju ciklu (ili dvije manje) dobro operite i odstranite lisnati dio (oko 240 g neočišćene cikle daje 200 g očišćene).  Zamotajte je u aluminijsku foliju i pecite na 180 °C jedan sat. Cikla je gotova kada se može probosti vilicom bez ikakvog otpora.

  • Čim se cikla dovoljno ohladila, ogulite je i nasjeckajte na manje komadiće. U multipraktiku ili štapnim mikserom usitnite ciklu u jako fini pire, dodajte joj jaje i izmiješajte pjenjačom. Smjesi dodajte malo soli, Galbani ricottu i naribani Sirela Ribanac i sve dobro promiješajte.

  • Špatulom u smjesu dodajte i 150 g glatkog brašna i čim više ne vidite brašno, prestanite s miješanjem. Prekrijte prijanjajućom folijom i ostavite da odstoji 20 minuta na sobnoj temperaturi.

  • Na pobrašnjenu radnu površinu istresite tijesto i oblikujte ga u tri kobasice uz pomoć brašna. Tijesto je lagano ljepljivo, ali se zahvaljujući brašnu s njim lako rukuje. Nožem ili špatulom oblikujte njoke i kuhajte ih u posoljenoj kipućoj vodi dok ne isplivaju na površinu (oko 2 minute).

  • Prebacite ih u posudu i dok su još vrući u njih umiješajte President maslac s morskom solju. Po želji ih pospite sa Sirela Ribancem i ukrasite listićima bosiljka.