Libanonski puding od rižinog brašna jednostavan je desert začinjen aromatičnim kardamomom, anisom i kimom. Za potpuno autentičan doživljaj poslužite ga s nasjeckanim bademima, pistacijama i orasima.

Sastojci

  • 500 ml
    Dukat mlijeka
  • 30 g
    integralnog rižinog brašna
  • 80 g
    šećera
  • prstohvat
    sjemenki anisa
  • prstohvat
    sjemenki kima
  • prstohvat
    sjemenki kardamoma
  • po želji
    sušeni listići narančinog cvijeta
  • šaka
    pistacija, badema i oraha za posluživanje

  • U posudi za kuhanje pomiješajte Dukat mlijeko, rižino brašno i šećer.

  • U mužaru sameljite sve začine pa i njih dodajte mlijeku.

  • Zagrijavajte sve na laganoj vatri uz povremeno miješanje. Kuhajte tako na laganoj vatri do sat vremena. Kada se puding počne zgušnjavati miješajte neprestano kako ne bi nastale grudice. Puding je kuhan kada postane jako gust.

  • Prebacite ga u posudice te ga dobro ohladite, po mogućnosti preko noći.

  • Ohlađeni puding poslužite s nasjeckanim orašastim plodovima.

Recept: Andrea Cukrov