Recept - Dukat&Blogeri, Desert

Ledeni užitak

Priprema osvježavajućih sladoleda od kremastog Galbani macarponea i sezonskog bobičastog voća jako je jednostavna, a uživanje u sočnim okusima zajamčeno.

Sastojci

  • 250 g
    Galbani mascarponea
  • 2
    Dukatosa natur
  • 100 g
    bobica aronije
  • 100 g
    crvenog ribizla
  • 2
    žlice meda
  • malo
    soka od limuna ili limete

  • Mikserom promiješajte mascarpone, jogurt, med i sok od limuna dok ne dobijete gustu smjesu.

  • Odvojite smjesu na dva dijela.

  • Pola količine bobica aronije usitnite u voćnu pastu.

  • Isto napravite i s ribizlom.

  • Pola kreme spojite s usitnjenim bobicama aronije pa dodajte i preostale bobice aronije.

  • Drugu polovinu kreme spojite s usitnjenim bobicama ribizla pa dodajte i preostale bobice ribizla.

  • Kreme ulijte u male staklenke ili kalupiće za sladoled.

  • Ostavite u zamrzivaču preko noći.