Recept - Dukat&Blogeri, Desert

Jednostavna čokoladna torta

Ova lagana čokoladna torta s Galbani Mascaponeom oduševit će vas svojim izrazito čokoladnim okusom te laganom, gotovo pjenastom teksturom, a čokoladni užitak zaokužit će svježina Dukatosa i fini karamel umak.  Uz to je i vrlo jednostavna za pripremu.

Sastojci

  • 250 g
    Galbani Mascarponea
  • 250 g
    tamne čokolade
  • 4
    jaja
  • 100 g
    šećera u prahu
  • 20 g
    brašna
Za karamel:
  • 200 g
    šećera
  • 6
    žlica vode
  • 4
    žlice Dukat maslaca
  • 100 ml
    Brzo & Fino vrhnja za šlag
  • po želji
    Dukatos natur za posluživanje

  • Pećnicu ugrijte na 180 °C.

  • Silikonski kalup za torte premažite Dukat maslacem i pospite brašnom.

  • Čokoladu izlomiti na komade te je prelijte sa četiri žlice vrele vode i miješajte dok se ne otopi. Otopljenoj čokoladi dodajte Galbani Mascarpone, šećer i jaja i sve dobro izmiješajte električnom miješalicom. Dodajte još i brašno i lagano ga umiješajte velikom žlicom. Smjesu izlijte u pripremljen kalup i pecite u ugrijanoj pećnici oko 20 minuta.

  • Izvadite iz pećnice i ohladite.

  • U međuvremenu pripremite umak od karamela tako da u posudu debljeg dna ulijete vodu i šećer, kratko promiješajte na laganoj vatri i ostavite da se šećer otopi. Kad se otopio, pojačajte vatru (ali nemojte više miješati) i pustite da potamni. Tada pažljivo dodajte Brzo & Fino vrhnje za šlag (pazite jer jako prska), dobro promiješajte pa maknite s vatre i umiješajte Dukat maslac. Dobro promiješajte i ostavite da se ohladi.

  • Ohlađenu tortu prelijte Dukatosom, pokapajte karamel umakom i poslužite.

Recept: Kruha i...