Gurmanski sendvič vrijedan truda i gotovo sat vremena provedenih u kuhinji! Savjet – napravite veću količinu karameliziranog luka odjednom kako bi u hladnjaku bio spreman za novu porciju sendviča ili neke druge kombinacije sa Sirela sirevima.

Sastojci

Za 4 velika sendviča:
  • 200 g
    Sirela Gaude
  • 500 g
    luka
  • 50 g
    rikule
  • 200 g
    mini rajčica
  • 8
    kriški kruha
  • malo
    maslinovog ulja
  • malo
    Dukat maslaca
  • po želji
    sol, papar, kim, čili, origano

  • Luk očistite i narežite na polumjesece debljine oko pola centimetra, stavite u tavu zajedno sa žličicom Dukat maslaca i maslinovog ulja i začinite solju, paprom te čilijem i kimom po želji. Pirjajte na laganoj do srednje jakoj vatri 30 do 40 minuta uz često miješanje – sve dok luk sasvim ne omekša, karamelizira se i dobije teksturu džema.

  • Luk očistite i narežite na polumjesece debljine oko pola centimetra, stavite u tavu zajedno sa žličicom Dukat maslaca i maslinovog ulja i začinite solju, paprom te čilijem i kimom po želji. Pirjajte na laganoj do srednje jakoj vatri 30 do 40 minuta uz često miješanje – sve dok luk sasvim ne omekša, karamelizira se i dobije teksturu džema.

  • Kriške kruha s obje strane namažite tankim slojem Dukat maslaca i stavite u prethodno dobro zagrijanu grill tavu. Kada kruh dobije karakteristične crte s jedne strane, okrenite ga i dok je još u tavi i s druge strane „hvata boju“ obložite ga komadima Sirela Goude da se počne otapati.

  • Na kraju, prepečenom kruhu sa Sirela Goudom pridružite sve ostale sastojke – karamelizirani luk, pečene rajčice i rikolu.

Recept: Kužinica