Recept - Dukat&Blogeri, Predjelo, Glavno jelo

Fritaja s Galbani ricottom i rajčicama

Rajčice, bosiljak i mažuran ovoj fritaja daju okus i miris ljeta, Galbani ricotta daje joj posebnu svježinu, a to što se peče u pećnici i što je brzo gotova čini je idealnim jelom za bezbrižne ljetne dane.

Sastojci

  • 2
    jaja
  • 125 g
    Galbani ricotte
  • 1 žlica
    Sirela Ribanca
  • 1
    velika rajčica
  • 5 listova
    svježeg bosiljka (ili 1 žličica suhog)
  • 1 žličica
    mažurana
  • 1
    manji ljubičasti luk
  • 2 žlice
    maslinova ulja
  • Malo
    soli i papra

  • Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.

  • Kratko prodinstajte narezani luk na maslinovu ulju.

  • Jaja izradite pjenjačom i dodajte im ricottu. Promiješajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu.

  • U smjesu od jaja i ricotte dodajte nasjeckani bosiljak, mažuran, sol i papar. Promiješajte.

  • smjesu izlijte na prodinstani luk i pospite Ribancem. 

  • Po vrhu poslažite na ploške narezanu rajčicu.

  • Pecite u pećnici 15 minuta.

     

    Recept: Tasty business