Recept - Dukat&Blogeri, Desert

Čokoladni keksi

Želite li za doručak fine prhke kekse uz čašu mlijeka? Ispecite ove jednostavne i prefine keksiće i osjetite kako se tope u ustima.  Ne sadrže jaja, a možete ih ukrasiti i pečatima za kekse. 

Sastojci

  • 200 g
    Dukat maslaca
  • 210 g
    brašna
  • 40 g
    gorkog kakaa
  • 80 g
    smeđeg šećera
  • 80 g
    Brzo & Fino kiselog vrhnja
  • malo
    soli

  • Dukat maslac narežite na komadiće. Dodajte mu brašno izmiješano s kakaom, šećer, sol i Brzo & Fino vrhnje za kuhanje i umijesite glatko tijesto. Omotajte ga folijom i stavite u hladnjak na oko 1 sat.

  • Pećnicu ugrijte na 180 °C.

  • Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini na oko pola centimetra. Nemojte da bude pretanko. Ako ćete koristiti pečate za kekse, prvo njih otisnite pa tek onda izrezujte kekse kalupom ili čašom. Kalup ili čašu te pečate obavezno pobrašnite prije upotrebe.

  • Lim za pečenje obložite papirom za pečenje, poslažite kekse i pecite ih oko 10 minuta u ugrijanoj pećnici.

  • Ohladite i poslužite uz čašu Dukat mlijeka.