Recept - Dukat&Blogeri, Desert

Čajni kolač s grožđem

Tamne bobice označile su početak jeseni. A jesen je ugodnija u toplini doma, uz šalicu toplog čaja i biskvitni kolač, kojem sočnost daje Brzo & Fino kiselo vrhnje

Sastojci

  • 220 g
    brašna
  • 160 g
    šećera
  • 1 vrećica
    prašak za pecivo
  • 125 ml
    maslinova ulja
  • 3
    jaja
  • 1
    Brzo & Fino kiselo vrhnje (20% mm)
  • 1 vrećica
    burbon vanilin šećer
  • Prstohvat
    cimeta
  • 100 g
    crnog grožđa (izabela)
  • Po želji
    listići badema
  • Malo
    brašna i ulja ili maslaca za premazivanje

  • Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.

  • Kalup za kruh premažite maslacem ili uljem i pobrašnite.

  • Miksajte jaja sa šećerom dok ne postanu blijeda i pjenasta. Umiješajte ulje i kiselo vrhnje. U brašno dodajte prašak za pecivo i začine. Umiješajte suhe sastojke u mokre. Smjesu izlijte u kalup za kruh

  • Ako želite, odmah dodajte bobice grožđa, u tom slučaju ćete dobiti dvobojni kolač jer će grožđe pasti na dno. Ako ne želite da vam bobice padnu na dno biskvita, stavite ga peći i nakon 15-ak minuta dodajte grožđe. Nakon pola sata pečenja dodajte po želji i listiće badema.

  • Kolač pecite 50-ak minuta. Provjerite čačkalicom je li pečen. Ostavite da se malo ohladi prije vađenja iz kalupa i poslužite kolač topao ili hladan.

    Recept: Uvijek gladna