Recept - Dukat&Blogeri, Desert

Božićne princes krafnice

Ove krafnice izgledaju kao klasični britanski božićni desert - Christmas pudding. Odlične su i bez čokoladnog preljeva, ali... zašto ne?! 

Sastojci

Tijesto:
  • 240 ml
    vode
  • 115 g
    Dukat maslaca
  • 1 žličica
    šećera
  • 130 g
    glatkog brašna
  • 4
    jaja
Krema:
  • 480 ml
    Dukat mlijeka
  • 100 g
    šećera
  • 1
    vanilin šećer
  • 4
    žumanjka
  • prstohvat
    soli
  • 40 g
    gustina
  • 20 g
    Dukat maslaca
  • 100 g
    Brzo & Fino vrhnja za šlag
Glazura:
  • 300 g
    čokolade za kuhanje
  • 200 g
    Brzo & Fino vrhnja za šlag

  • Zagrijte vodu, Dukat maslac i šećer. Kada se maslac otopi i voda počne ključati, brzo dodajte brašno (sve odjednom). Miješajte na vatri tri minute sve dok se brašno ne skuha (već u prvih deset sekundi miješanja nastat će kugla tijesta). Maknite s vatre i miješajte električnom miješalicom sve dok se smjesa ne ohladi. Dodajte jaja, jedno po jedno. Smjesu prebacite u slastičarsku vrećicu i istisnite krugove na papir za pečenje. Pecite 25 do 30 minuta na 180°C i ohladite u pećnici s lagano otvorenim vratima.

  • Za kremu skuhajte Dukat mlijeko s polovicom šećera i vanilin šećerom. U drugoj zdjeli pjenjačom istucite žumanjke s ostatkom šećera, gustinom i soli. Polako dodavajte vruće mlijeko u žumanjke neprestano miješajući dok se ne zgusne. Kremu ohladite u hladnjaku. Zatim ju pomiješajte sa šlagom koji ste napravili od Brzo & Fino vrhnja za šlag.

  • Za preljev zagrijte Brzo & Fino vrhnje za šlag i prelijte preko čokolade za kuhanje natrgane na komadiće, a od malo zelenog i crvenog fondanta napravite kuglice i listiće.

  • U tijesto slastičarskom vrećicom istisnite kremu. Svaku krafnicu prelijte čokoladom, ohladite i ukrasite.