VAŠ UPIT {{ query }} IMA {{ result.length }} REZULTATA
Ricotta Galbani se savršeno uklopila u prozračnu teksturu ovih američkih, debljih palačinki kojima bi rijetko tko mogao odoljeti. Ricotta je sakrivena u samom tijestu što, uz dodatak limuna, jagoda i maka, ove palačinke čini idealnim obrokom za započeti dan. Od danas, s Galbani Ricottom doručkujte na drugačiji način.
Sastojci
-
100g
Galbani Ricotte
-
150g
glatkog brašna
-
230ml
mlijeka (bademovo ili kokosovo)
-
2 velike žlice
agavinog sirupa (ili smeđeg šećera)
-
prstohvat
soli
-
1 čajna žličica
praška za pecivo
-
1/2 čajne žličice
paste od vanilije (ili malo arome vanilije)
-
1 velika žlica
maka (nemljevenog)
-
1
jaje (razdvojiti žumanjak i bjelanjak)
-
svježe ribana
korica jednog limuna
-
5-6
krupnijih jagoda rezanih na sitnije dijelove
-
malo
kokosovog ulja za pečenje (maslaca ili nekog drugog ulja koje najčešće koristite)
Za umak od jagoda
-
10-12
krupnijih jagoda
-
2 velike žlice
agavinog sirupa (ili smeđeg šećera)
-
par kapi
limunovog soka
Za služenje
-
5-6
jagoda rezanih na tanke ploškice
-
malo
tučenog slatkog vrhnja ili šlag pjene u spreju
-
par listića
svježe metvice (za dekoraciju)
-
Najprije napravite umak od jagoda i to tako da u blenderu dobro izmiksate jagode s agavinim sirupom/šećerom i par kapi limuna. Spremite umak u hladnjak i pustite da se dobro ohladi.
-
Potom krenite na pripremu tijesta za palačinke. U široj zdjeli izmiješajte suhe sastojke; brašno, mak, sol, prašak za pecivo i ribanu koricu limuna.
-
U drugoj posudi izmiješajte mokre sastojke; prvo žumanjak i ricottu, kojima potom dodajte agavin sirup, mlijeko, pastu od vanilije i sok od limuna pa sve dobro ručno izmiješajte kako bi se sastojci lijepo sjedinili.
-
U posebnoj posudi ručno istucite bjelanjak da se dobro zapjeni, ali da ne bude prečvrst.
-
Suhim sastojcima lagano dodajte mokre sastojke, uz stalno miješanje pazeći da se ne naprave grudice. Kad se smjesa lijepo povezala, u nju kuhačom ili špatulom lagano umiješajte tučeni bjelanjak. I na kraju umiješajte na sitnije dijelove rezane jagode.
-
Na dobro zagrijanu tavu kapnite par kapi ulja i ispecite manje, ali deblje palačinke (promjera oko 15 cm).
-
Slažite ih na tanjur po tri ili četiri komada tako da na svaki sloj stavite par ploškica rezanih jagoda, malo umaka od jagoda i tučeno slatko vrhnje/šlag pjenu. Na zadnju palačinku stavite obilato tučenog slatkog vrhnja/šlaga, dobro prelijte umakom od jagoda i ukrasite rezanim jagodama i listićima svježe metvice.
-
Također, ove palačinke možete premazivati i džemom od jagoda, nutellom ili namazom koji najviše volite te u kombinaciji s drugim voćem.
Recept: O slanom i slatkom
Najnoviji recepti
Pogledaj sve recepte-
Recept
Penne alla vodka s mozzarellom
Penne s votkom jelo je talijansko-američke kuhinje koje je veliku popularnost steklo osamdesetih godina prošlog stoljeća. Mi smo ga osvježili Galbani mozzarellom jer sve je bolje sa sirom! Rezultat je jelo jednostavno za pripremu, kremasto i prepuno okusa, pa je odlično rješenje za brze obroke u tjednu.
Saznaj više -
Recept
Salata sa Salakis slanim sirom, kus-kusom i povrćem
Zahvaljujući čvrstoj teksturi i slanosti, Salakis slani sir zaokružit će svaku salatu i transformirati je u jako fin obrok. Isprobajte ga i u ovoj kombinaciji s kus-kusom i povrćem!
Saznaj više -
Recept
Ekleri s jagodama
Mirisne i ukusne domaće jagode kao stvorene su za lagane i kremaste deserte – isprobajte ih i u eklerima!
Saznaj više -
Recept
Hrskave rolice s ricottom i umakom od rajčica
Jednostavne rolice od vučenog tijesta punjene ricottom odlična su slana grickalica koju možete poslužiti kao predjelo ili jednostavan gablec. Poslužite ih uz pikantni umak od rajčica ili salatu pa uživajte u hrskavoj i slasnoj poslastici.
Saznaj više