Vijesti

Sirela sirevi u kori – novi okusi tradicije

Upoznajte četiri nova Sirela sira u kori: Bilogorsku Goudu, Podravec, Mali gorski i Pašnjak.

Bilogorska Gouda i Podravec u kori dozrijevaju čak šest tjedana, čime poprimaju puniju i odležanu aromu. Ponos Sirelina umijeća Podravec i Bilogorska gouda dostupni su u kolutu od 2,5 kilograma te u trokutu od 250 grama.

Pod robnom markom Sirela hrvatskom tržištu predstavljena su i dva sira u kori iz Lactalis grupe: ovčji sir blagog okusa te miješani sir od kravljeg i ovčjeg mlijeka. Mali gorski, sir od 100% ovčjeg mlijeka, proizveden je u Baskiji, na granici Francuske i Španjolske. Dozrijeva minimalno 70 dana, čime do izražaja dolazi njegov blagi okus, s prepoznatljivim mirisom ovčjeg sira. Dostupan je u malom kolutu od 660 grama.

Iz španjolske pokrajine La Manche stiže Pašnjak, miješani sir od ovčjeg i kravljeg mlijeka (s većim udjelom ovčjeg). Za njegovu izradu koristi se mlijeko ovaca i krava koje slobodno pasu na pašnjacima, a koje posebno vole brstiti ružmarin i timijan, što siru daje poseban okus. Dolazi u kolutu od oko 3 kilograma.